Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Inger Bomans pepparkakor
Min svärmors pepparkakor som jag fick äran att börja baka när jag flyttade ihop med min man. Enligt honom skall de vara knäckiga, då är det godast. Enligt svärmor är det då misslyckade. Kepig deg som kan bli helt olika från år till år. De skall vara spröda.
Räcker till 100 st Många! Man får hålla på länge.
Räcker till...
100 st Många! Man får hålla på länge.
Recepttyp
Småkakor
Pepparkakor
Tillfälle
Jul
Ingredienser
Så gör du
- 100 g mjukt smör
- 2 dl socker
- 1 msk ljus sirap
- 6 msk vatten
- 1 msk mald ingefära
- 2 tsk bikarbonat
- 4 dl mjöl Ta gärna mindre och arbeta in mer när du bakar ut.
Smält smöret.
Blanda i övriga ingredienser.
Ställ i kylen minst 12 timmar. Degen ska vara kladdig och behöver
mycket mjöl vid utbakning. Kavlas mycket tunt.Svärmor brukar baka ut den mellan diskhanddukar men jag har i mer mjöl. Då blir kakorna segare.
Grädda: ca 5 min i mitten av ugnen.
Värme: 200°C