Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Inger Bomans pepparkakor

Min svärmors pepparkakor som jag fick äran att börja baka när jag flyttade ihop med min man. Enligt honom skall de vara knäckiga, då är det godast. Enligt svärmor är det då misslyckade. Kepig deg som kan bli helt olika från år till år. De skall vara spröda.

myskatt

Vote

Räcker till 100 st Många! Man får hålla på länge.

Räcker till...

100 st Många! Man får hålla på länge.

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 6 msk vatten
  • 1 msk mald ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl mjöl Ta gärna mindre och arbeta in mer när du bakar ut.
  1. Smält smöret. 

  2. Blanda i övriga ingredienser. 

  3. Ställ i kylen minst 12 timmar. Degen ska vara kladdig och behöver
    mycket mjöl vid utbakning. Kavlas mycket tunt.

    Svärmor brukar baka ut den mellan diskhanddukar men jag har i mer mjöl. Då blir kakorna segare.

  4. Grädda: ca 5 min i mitten av ugnen.
    Värme: 200°C