Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Jämtlandskakor / kalaskakor

Min sambos absoluta favoritkakor. De formligen smälter i munnen och det är omöjligt att bara ta en :) Tips: gör en dubbel sats och lägg en degrulle i frysen! Håller sig åtminstone ett par veckor, bara att plocka fram och grädda när man får oväntat besök!

Slania

Vote
(16)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 70 kakor

Räcker till...

ca 70 kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör eller margarin
  • 1½ kaffekopp socker
  • 2 kaffekoppar vetemjöl
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  1. Blanda alla ingredienser på bakbordet. Knåda ihop till en deg.

  2. Rullas till längder, ställ kallt att stelna (ca 1 timme i kylskåp).

  3. Skär tunna kakor och placera på bakplåtspapperklädda plåtar.

  4. Grädda mitt i ugnen, ca 15-20 minuter i 125 grader.

    De ska inte få så mycket färg men bli spröda och luftiga.