Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl (240 g)
- 1 msk strösocker
- 200 g kallt smör eller margarin
- 1 st äggvita
- 1 dl strösocker
- 1/2 st apelsin finrivet skal
Hacka eller nyp samman mjöl, socker och smör till en deg. Låt den vila kallt.
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Tillsätt socker och rivet apelsinskal under fortsatt vispning.
Dela degen i 2 delar och lägg dem mellan plastfolie. Kavla ut varje del till en platta, ca 15x30 cm.
Ta bort den övre folien och bred marängsmeten på plattorna. Rulla försiktigt ihop dem som en rulltårta med hjälp av folien.
Lägg rullarna på en skärbräda och sätt den i frysen ca ½ tim. Värm ugnen till 175˚C. Skär rullarna i knappt 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter. Låt kallna på galler.