Jordnötssnittar med frystorkade hallon
Dom här jordnötssnittarna har jag bakat i många år och är en återkommande favorit. Den här gången hottade jag upp dem med lite frystorkade hallon och mjölkchoklad och hjälp vad gott det blev. En HELT annan kaka!
Ingredienser
Så gör du
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 dl socker
- 1,5 dl jordnötssmör
- 2 msk sirap
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsl Dr. Oetker bikarbonat
Dekoration:
- 100 g hackad mjölkchoklad
- Dr. Oetker naturlig dekoration hallon
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och jordnötssmör till en jämn smet och rör sedan ner sirapen.
Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i smeten. Forma kakdegen till två rullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem och grädda i 12-15 minuter.Direkt när kakorna kommer ut från ugnen strör du över den hackade mjölkchokladen. Vänta någon minut och bre sedan ut chokladen till ett jämt täcke över längderna. Strö över hallon (snåla inte för det är jättegott).
Skär sneda snittar när kakan svalnat. Ställ sedan kallt så chokladen stelnar.