Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(104)

Josefines supergoda kolasnittar ☺

Här är ett recept på jättegoda kolasnittar, som man inte kan sluta äta!!!☺ Receptet kommer från Leila Lindholms A piece of cake, fast vi har gort om det lite. Nu är det helt mjölkfritt!!! Jättegott att ha till glass, antingen krossade eller hela!!♥ Min mamma och mormor ber mig alltid att baka dessa.

M-JAB

Vote
(104)

Räcker till 20 st Josefines kolasnittar

Räcker till...

20 st Josefines kolasnittar

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g flytande margarin Milda Culinesse fungerar jättebra
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap gärna eko sirap, smakar godare!!!☺
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa smör, socker och sirap krämigt.

  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

  4. Dela degen och rulla ut till två längder.

  5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel.

  6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 min.

  7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.