Ingredienser
Så gör du
- 4,5 dl Kungsörnen extra Fint mjöl
- 0,75 dl socker
- 200 g smör eller margarin
- Övriga ingredienser se respektive kakrecept
Blanda mjöl och socker i en skål eller i en hög på bakbordet. Tillsätt matfettet skuret i bitar. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tillsätt ev. smaktillsättning.
Låt degen vila svalt ca 1 timme. Baka ut enligt nedanstående förslag. Grädda mitt i ugnen i 200 °C , 8-10 min.
Apelsinkakor
Blanda 1 tsk av vardera malen ingefära och kardemumma i degen. Gör en grop i varje boll och lägg i lite apelsinmarmelad.Pussmunnar
Gör en grop i varje boll och lägg i lite röd sylt.Finska pinnar
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över hackad mandel och pärlsocker. Skär i bitar.Kanelpinnar
Strö kanel- och sockerblandning (före gräddningen) över längderna. Skär i bitar.Korintkakor
Blanda 1 dl korinter i degen. Tryck till bollarna med mjölad gaffel.