Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kanelbullegrottor
Recept på kanelbullegrottor. En spröd, seg och mjuk mördegsgrotta med mald kardemumma som är fylld med himmelsk kanelbullefyllning. När det känns att kanelbullar är lite för tidskrävande att baka är dessa kanelbullegrottor ett ypperligt alternativ.
Räcker till 24 st
Räcker till...
24 st
Recepttyp
Småkakor
Ingredienser
Så gör du
Fyllning
- 30 g Mandelmassa
- 100 g Smör rumstempererat
- 20 g Maizena
- 3 tsk Kanel
- 30 g Florsocker
- 50 g Mjukt farinsocker
- 2 msk Ljus sirap
Grottor
- 250 g Smör rumstempererat
- 135 g Strösocker
- 1 tsk Taylor & College vaniljpasta
- 2 tsk Mald kardemumma
- 200 g Kakmjöl
- 150 g Vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
- 0,5 tsk Salt
- Pärlsocker
Fyllning
- Riv mandelmassa fint och lägg i en skål.
- Tillsätt övriga ingredienser och vispa samman med elvisp till en krämig konsistens.
- Häll i smeten i i en spritspåse och lägg åt sidan.
Grottor
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft (175 grader vanlig ugn) och förbered en muffinsplåt med papperformar, eller en vanlig plåt med pappersformar.
- Häll kakmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Blanda ordentligt och ställ åt sidan.
- Vispa smör, strösocker, vaniljpasta och den malda kardemumman till en krämig konsistens och tillsätt därefter mjölblandningen. Blanda ihop tills det blir en deg.
- Dela degen i 24 bitar. En bit ska väga ca 30 gram.
- Rulla bitarna till bollar och lägg i pappersformarna på plåten. Gör en fördjupning i mitten på varje boll.
- Spritsa kanelbullesmet i varje fördjupning och strössla över med pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen 16 - 18 minuter. Låt sedan kakorna svalna på ett bakgaller.