Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Kanelbullesmåkaka

Tycker du det är krångligt att baka kanelbullar? Då kanske det här kan vara ett alternativ. Småkakor som ser ut som och smakar som kanelbullar. Lätta att baka med få ingredienser - och bäst av allt - försvinnande goda!

baka.se

Vote
(22)
Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g smör
  • 4,5 dl mjöl
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 st ägg
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk ljust muskovadosocker
  • 1 st ägg till pensling
  • pärlsocker till dekoration
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda ihop smör med mjöl, florsocker och ägg för hand eller i maskin. Ta 1/3 del av degen och blanda med kanel och muskovadosocker. Plasta sedan in de två degarna separat och lägg i kylen i minst 30 minuter.
  3. Mjöla bordet och kavla sedan ut den ljusa degen till en rektangel på ungefär 30*20 cm, ca 0,4 cm i tjocklek. Försök att få kanterna så raka som möjligt.
  4. Kavla sedan ut den mörka degen till samma storlek som den ljusa degen men något tunnare i tjocklek.
  5. Lägg sedan den mörka degen ovanpå den ljusa och rulla ihop till en korv. Låta degen vila i en stund i kylen för att lättare behålla formen när det är dags att skära.
  6. Skär kakorna ca 0,5 cm och lägg och dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker.
  7. Grädda i ugnen ca 12-16 minuter. Den kortare tiden ger en mjukare kaka medan en längre tid i ugnen ger en knaprigare kaka.