Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 1 tsk kardemummakärnor
- 100 gram mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl råsocker
- 1 vaniljstång
- 2 ekologiska ägg
- 1 dl sötmandel
- 1 Bittermandel
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bkapulver
Sätt ugnen på 175 grader.
Stöt kardemumman i en mortel.
Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandlarna grovt och riv bittermandeln.
Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.