Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Klenätter
Smarrigt och klassiskt till julen. Byt ut cirtonen mot rom eller liknande för att få en annan smak på dem.
Räcker till 25 st
Räcker till...
25 st
Ingredienser
Så gör du
- 50 gr smör
- 2 st äggulor
- 3 msk socker
- 1 msk saft av citron
- 1 1/2 dl vetemjöl
Fritering
- 1 1/2 dl olja
Garnering
- florsocker
Smält matfettet i en kastrull.
Låt matfettet svalna.Vispa äggulor och socker pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt matfett, citronsaft och vetemjöl och blanda ihop till en fast deg.Kavla ut degen till en tunn platta på mjölad arbetsbänk. Skär ut remsor, ca10x3 cm med hjälp av en sporre eller vass kniv. Skär en skåra mitt i remsan och vrid den ut och in.
Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180°C.
Fritera ett par klenäterna åt gången i 2-3 min. Ta upp dem med hålslev. Låt kallna på papperskläddgaller.Sikta över florsocker.