Knäckkakor
Så himla goda och lättgjorda.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 25 st
ca 25 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör/matfett
- 1 1/2 dl socker
- 1/2 kryddmått vaniljsocker
- 1 msk ljus sirap eller honung
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
Börja med att sätta ungen på 175°C
Ta en bakplåtspapper och lägg den på en plåt och ifall du inte har bakplåtspapper så går det bra med att bara smörja plåten.
Rör matfettet och sockret poröst i en bunke med en träsked, det går bra med en vanlig sked också
Blanda ner vaniljsocker, sirap/honung och bakpulver. Tillsätt lägg mjölet och spara lite till utbakning.
Tillsätt lägg mjölet och spara lite till utbakning.
Arbeta ihop degen till en boll/rund deg. Dela degen i 2 delar och sedan rulla ut dem till tumstjocka längder.
Grädda de mitt i ignen i ca 15 min. Sist men inte minst skär de i sneda bitar.
Om ni vill har det med smak av choklad så är det bara och byta ut en 1/2 dl av vetemjölet mot 3 msk kakao.
Man kan ha över vaniljsås eller sylt.