Knapriga biscotti med vit choklad, honung och sesamfrön
Ett underbart recept på mina favoritskorpor. Många smaker, men allt faller samman i en bra balans!
På bilden har jag använt både mörk och vit choklad.
Dessa skorpor kan man egentligen variera som man vill.
Riv i lite apelsinskal, blanda i kakao, kanske lite kaffe... Fantasi sätter gränserna!
Räcker till 60 st
60 st
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 2 msk honung
- 1 dl råsocker
- ½ dl socker
- 100 g smör
- 100 g vit choklad
- 100 g mandel
- 5-6 dl vetemjöl
- ½ dl sesamfrön
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm kanel
Ugn 175 grader
Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet.
Vispa äggvitorna styva med lite salt.
Smält smöret.Rosta mandeln i 5-10 min och hacka den medan den är varm och mjuk ( för att slippa att det sprätter omkring).
Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna.Blanda i de torra ingredienserna i äggulesmeten.
Vänd i äggvitan.Rör i smör och forma till en ganska kladdig deg.
Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Forma till tre långa längder och platta till dem lite.
Grädda i ugnen i 15-18 min.Skär i sneda bitar och lägg ut på 2 plåtar ( om det behövs).
Rosta i 4-5 min.
Stäng av ugnen, lämna på glänt och låt dem torka i 30-60 min.
Om du har två plåtar kan det vara lite svårt att få alla rostade, så det kräver lite finess.