Kokosbiskvibottnar med chokladkräm
Två kokosdoppade biskvibottnar med chokladkräm mellan är perfekta att ta med till picknicken, förfesten eller lunchfikat.
Räcker till 12 st beroende på storlek
12 st beroende på storlek
Ingredienser
Så gör du
Bottnarna
- 400 g mandelmassa MANDELmassa, inte bakmassa eller liknande trams
- 2 st stora äggvitor
- 1,2 dl strösocker
- riven kokos att doppa i
Chokladkräm
- smör
- florsocker
- kakao
- strösocker
Sätt på ugnen på knappt 175 grader.
Riv mandelmassan, antingen med matberedare eller för hand, beroende på hur ball du är.
Vispa ihop mandelmassan med äggvitorna och sockret till en smet. Det är fullt tillåtet att gegga med händerna!
Blöt händerna och skaka av så att de är våta men inte drypande. Rulla en liten boll med händerna och platta till lätt. Häll ner i en bunke med rikligt med kokos i och vänd runt. Placera på bakplåtspapper. Upprepa.
Grädda i knappt tio minuter, håll koll!
Låt bottnarna svalna och gör chokladkrämen under tiden. Blanda ihop ingredienserna och smaka av. Häll i mer florsocker tills du är nöjd med konsistensen och sötman.
Använd en kniv och bre chokladkräm på en botten och hitta en annan botten i ungefär samma storlek och form och para ihop. Förvara i kylen om du inte äter upp dem med detsamma.