Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kokosfyllda chokladcookies

Ojojoj, säger jag bara. Chokladkakor med en helt magisk kokosfyllning (om man gillar kokos alltså). Det blir 32 kakor men tro inte att de räcker särskillt länge för det. 

 

Vote

Räcker till ca 32 st kakor

Räcker till...

ca 32 st kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl rörsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g kokos
  • 0,5 burk kondenserad mjölk ej kokt
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Börja med att blanda kokos och kondenserad mjölk i en bunke och ställ i kylskåpet medans du gör degen.

  3. Rör ihop smör, rörsocker och strösocker. Blanda i äggen och sirapen. Rör tills det blandats ordentligt. 

  4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt och rör ner i smörblandningen. Arbeta till en smidig deg som är lite kladdig.

  5. Dela degen i 32 delar och rulla varje del till en boll. Gör samma sak med kokossmeten. Platta ut degbollarna, lägg en kokosboll i varje, vik runt degen och rulla ihop till en boll igen.

  6. Rulla bollarna i strösocker och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda i ca 6-10 minuter. Kakorna är klara när de spruckit upp en del. Låt svalna och försök låt bli att äta upp alla på en gång.