Kokosmacaroner
Macaroner som är gjorda på kokos isstället för mandel, det går bra att smaksätta med något men det är jättegott med bara kokossmaken:) Jag gjorde de till pumpor till halloween men det är ju inget måste... gör de gröna, som gröna äpplen, kanske gula citroner eller något annat!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 10 st hela macaroner
10 st hela macaroner
Ingredienser
Så gör du
Botten och locket
- 2 st äggvitor
- 2 dl florsocker
- ½ tsk vatten
- 2 dl kokosflingor
- 1 msk vaniljsocker
- karamellfärg om du vill
Fyllning
- 1 dl Turkisk youghurt eller creme fraiche
- 2 msk Creme cheese
- 3 msk florsocker
- 1½ tsk vaniljsocker
- 1½ dl kokos
- 1 tsk potatismjöl
Fyllning
Blanda alla ingredienser med en elvisp.
När bottnarna och topparna är färdiga klickar du ut lite fyllning på varannan kaka och sätter de andra kakorna åvanpå.
Botten och toppen
Sätt ugnen på 125°C (varmluft)
Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.
Häll försicktigt i florsockret samtidigt som du vispar.
Häll i vattnet och vaniljsockret och rör om.
Tillsätt tillsist kokosen och vispa ordentligt. (det är här du ska hälla i karamellfärg)
Klicka ut lagom stora toppar (de flyter inte ut så mycket).
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.