Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Kokosmacaroner

Macaroner som är gjorda på kokos isstället för mandel, det går bra att smaksätta med något men det är jättegott med bara kokossmaken:) Jag gjorde de till pumpor till halloween men det är ju inget måste... gör de gröna, som gröna äpplen, kanske gula citroner eller något annat!

Emdjej

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10 st hela macaroner

Räcker till...

10 st hela macaroner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten och locket
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • ½ tsk vatten
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 msk vaniljsocker
  • karamellfärg om du vill
Fyllning
  • 1 dl Turkisk youghurt eller creme fraiche
  • 2 msk Creme cheese
  • 3 msk florsocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1½ dl kokos
  • 1 tsk potatismjöl
Fyllning
  1. Blanda alla ingredienser med en elvisp.

  2. När bottnarna och topparna är färdiga klickar du ut lite fyllning på varannan kaka och sätter de andra kakorna åvanpå.

Botten och toppen
  1. Sätt ugnen på 125°C (varmluft)

  2. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum.

  3. Häll försicktigt i florsockret samtidigt som du vispar.

  4. Häll i vattnet och vaniljsockret och rör om.

  5. Tillsätt tillsist kokosen och vispa ordentligt. (det är här du ska hälla i karamellfärg)

  6. Klicka ut lagom stora toppar (de flyter inte ut så mycket).

  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.