Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kolasnittar med hjortron och vaniljkräm!
Sega kolasnittar med en alldeles ljuvlig vaniljkräm och hjortronsylt! Småkakan alla älskar!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 30 st
Räcker till...
30 st
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
Kakdeg:
- 100 g Smör rumsvarmt
- 1 dl Strösocker
- 1 msk Ljus sirap
- 2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
Vaniljkräm:
- 2 st Äggulor rumsvarma
- 2 msk Maizena
- 2 msk Strösocker
- 2,5 dl Mjölk helst 3% fett
- 1 tsk Vaniljpasta/vaniljpulver
- Hjortronsylt
- Flingsalt
Kakdeg:
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa smör, socker och sirap med elvisp ca 3-4 minuter. Rör ned mjöl och bakpulver.
- Dela degen i två delar och rulla till längder. Gör en fåra i mitten med ditt finger eller skaftet på en sked.
Vaniljkräm:
- Vispa upp äggulor, maizena och socker i en värmetålig skål.
- Värm upp mjölk och vanilj. Rör ned lite i taget i äggvispet.
- Häll tillbaka i kastrullen och sjud på medelvärme tills krämen tjocknar.
- Fyll fårorna med vaniljkräm och hjortronsylt.
- Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Skär kakorna diagonalt med en vass kniv medan de fortfarande är varma. Strö över flingsalt.