Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Ingredienser
Så gör du
- 50 g smör
- 4 dl socker
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter (1 påse)
- 50 g Dr. Oetker mandelspån (1 påse)
- 50 g Dr. Oetker Apelsinskal ( 1/2 påse)
- 50 g Dr. Oetker suckat (1/2 påse)
- 75 g Dr. Oetker korinter (1 påse)
Dekoration
- ca 400 g mjölkchoklad
- Dr. Oetker Silvertrössel
- Dr. Oetker Silverkulor
Smält smör och socker i en kastrull på låg värme. Koka sedan under omrörning i cirka 10 minuter tills sockret har en ljusbrun ton.
Tillsätt hasselnötter, mandelspån, apelsinskal, suckat och korinter. Rör om ordentligt.
Häll massan på bakplåtspapper och bred till en jämn massa. När blandningen svalnat något, skär fyrkanter med en vass kniv. Vänta inte tills kakan stelnat helt.
Smält choklad över vattenbad. Ringla chokladen över bitarna med en sked eller pensel. Dekorera med strössel i olika former. Förvara bitarna kallt en stund innan servering.