Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Korintkakor

Enkelt , snabbt och bra recept på korintkakor. Byter man ut korinterna mot hallonsylt passar receptet även väldigt bra till syltkakor.

Hanna N

Vote
(7)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 20 kakor

Räcker till...

ca 20 kakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl Korinter
  1.  Sätt ugnen på 175C.

  2. Lägg korinterna i en skål och häll på lite kallt vatten så de täcks och blir mjuka, häll sedan av vattnet.

  3. Skär smöret i mindre bitar.

  4. Har man en matberedare är det enklast att blanda alla ingredienser utom korinterna i den. Kör degen tills den släpper kanterna och är fast och mjuk. Ta ut degen och blanda sedan i korinterna för hand.

  5. Har man inte en matberedare går det även bra att blanda alla ingredienserna för hand tills degen blir fast och mjuk.

  6. Rulla lagom stora kulor av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper

  7. Vill man att kakorna ska vara räfflade kan man dra med en gaffel över dem annars kan man bara platta till dem lite lätt.

  8. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter.