Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Kransekager

Danska kakor perfekta för mandelälskaren!

NyTinat

Vote
(5)

Räcker till 35 st 30-40 st beroende på storlek

Räcker till...

35 st 30-40 st beroende på storlek

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Deg
  • 500 gram mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • 1 st citron (rivet skal)
  • 3 dl vetemjöl
Dekoration
  • 1 dl florsocker
  • vatten
  • ev. karamellfärg
  1. Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med äggvita och citronskal till en tjock slät smet
    Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går att hantera men fortfarande är lite kladdig
    Dela degen i 4 delar och rulla varje del till lite tjockare än fingertjocka längder
    Nyp till degen på ovansidan så längderna blir trekantiga
    Skär degen i ca 6-7 cm långa bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
    Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills de har fått färg, men de ska fortfarande vara mjuka inuti

  2. Låt kakorna svalna helt och dekorera sedan med tjock kristyr (mycket florsocker utblandat med lite vatten eller helst äggvita), gärna färgad i olika färger.