Kransekager
Danska kakor perfekta för mandelälskaren!
Räcker till 35 st 30-40 st beroende på storlek
35 st 30-40 st beroende på storlek
Ingredienser
Så gör du
Deg
- 500 gram mandelmassa
- 1 st äggvita
- 1 st citron (rivet skal)
- 3 dl vetemjöl
Dekoration
- 1 dl florsocker
- vatten
- ev. karamellfärg
Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med äggvita och citronskal till en tjock slät smet
Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går att hantera men fortfarande är lite kladdig
Dela degen i 4 delar och rulla varje del till lite tjockare än fingertjocka längder
Nyp till degen på ovansidan så längderna blir trekantiga
Skär degen i ca 6-7 cm långa bitar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills de har fått färg, men de ska fortfarande vara mjuka inutiLåt kakorna svalna helt och dekorera sedan med tjock kristyr (mycket florsocker utblandat med lite vatten eller helst äggvita), gärna färgad i olika färger.