Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Kyckling cakepops

Cakepops till påsk. Ett härligt recept som påminner om morotskaka. Till detta recept behövs ca 30 st cakepopspinnar. 

Vote
(11)

Räcker till Ca 30 st

Räcker till...

Ca 30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1 nypa salt
  • 1,5 dl rapsolja, neutral smak
  • 4 dl rivna morätter fint rivet
  • 250 gram Philadelphiaost
  • 600 gram vit choklad
  • ca 2-3 msk rapsolja
  • 1 st förpackning Dr. Oetker Sugar Fondant Yellow
  • Efter behov Dr. Oetker Gelfärger röd
  • 1 msk Dr. Oetker Summer 4-mix efter behov
  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål, för att tippa över i äggsmeten och vändas runt.

  4. Tillsätt rapsoljan och de rivna morötterna.

  5. Häll smeten i en smord och mjölad springform ( ca 23 cm i diameter).

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter, testa med en sticka så att den inte är kladdig.

  7. Under tiden som morotskakan gräddas, förbered kycklingarnas vingar, näbb och fötter så att de hinner stelna något innan applicering. Gul sockermassa är perfekt till vingarna och med lite röd gelfärg fås orange sockermassa till näbbar och fötter.

  8. Ta ut morotskakan och låt den svalna.

  9. Smula sönder kakan i en stor bakskål med hjälp av händer eller en gaffel.

  10. Tillsätt philadelphiaosten och rör ihop till en deg.

  11. Forma 30 st bollar av degen och placera dessa på en bakplåtspappersklädd bricka. Låt vila i kylskåp ca 20 min i kylskåp.

  12. Smält chokladen försiktigt (i micro eller vattenbad), och doppa ändarna av cakepopspinnarna i denna innan de stoppas i varsin boll. Låt stelna i kylskåp i ca 5-10 minuter.

  13. Färga eventuellt den vita chokladen gul, gärna med oljebaserad färg då den vattenbaserade kommer påverka chokladens textur.

  14. Doppa bollarna i chokladen och låt rinna av ordentligt. Strö genast över gult kristallströssel från Dr. Oetker Summer Mix.

  15. Låt sedan chokladen stelna något i kylskåp innan kycklingarnas vingar, näbbar, fötter och ögon (blommor från Summer strösslet) trycks fast.