Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Lakritsmaränger

Tips: Om inte alla gillar lakrits kan man även använda samma recept till vaniljmaränger. Byt i så fall ut lakritsarom mot 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom. Gör i övrigt på samma sätt som ovan.

 

 

Vote
(3)

Räcker till 20-25 st

Räcker till...

20-25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st äggvitor
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk Dr. Oetker lakritsextrakt
  1. Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna till fast skum. Det ska gå att vända bunken utan att äggvitorna ramlar ut. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och vispa till en seg smet. Tillsätt citronsaft och lakritsarom och blanda allt.Börja med att smälta smöret.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut små maränger på plåten.

  3. Grädda marängerna i 75 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå på eftervärme tills ugnen är kall. Kyl marängerna på galler och förvara dem i lufttät burk