Lakritsmaränger
Tips: Om inte alla gillar lakrits kan man även använda samma recept till vaniljmaränger. Byt i så fall ut lakritsarom mot 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom. Gör i övrigt på samma sätt som ovan.
Räcker till 20-25 st
20-25 st
Ingredienser
Så gör du
- 2 st äggvitor
- 1,25 dl strösocker
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk Dr. Oetker lakritsextrakt
Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna till fast skum. Det ska gå att vända bunken utan att äggvitorna ramlar ut. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och vispa till en seg smet. Tillsätt citronsaft och lakritsarom och blanda allt.Börja med att smälta smöret.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut små maränger på plåten.
Grädda marängerna i 75 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå på eftervärme tills ugnen är kall. Kyl marängerna på galler och förvara dem i lufttät burk