Lyxiga makroner
Två olika smaksättningar på goda makroner!
Tips: En sats makroner räcker till en av fyllningarna. Vill man göra båda sorterna får man göra två satser makronsmet, en med kakao och en med röd färg.
Räcker till 20-25 st
20-25 st
Ingredienser
Så gör du
- 2 påsar Dr Oetker hackade mandlar (100 gr)
- 3 dl florsocker
- 3 äggvitor, rumstempererade
- 0,75 dl strösocker
- 1-2 tsk Dr Oetker röd hushållsfärg alt. 1-2 msk kakao
Jordgubb- rabarberfyllning
- 1 påse Dr Oetker tårtmousse jordgubb
- 2 dl mjölk
- 2 msk outspädd rabarbersaft
Fläder-vaniljfyllning
- 1 påse Dr Oetker tårtmousse vanilj
- 2 dl mjölk
- 2 msk outspädd flädersaft
Fläder-vaniljfyllning
Mixa mandlar och florsocker i matberedare tills mandlarna är helt finmalda. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till en fast smet.
Vänd ned mandelsockret och blanda samman till en slät smet.
Vänd till sist ned siktad kakao eller röd hushållsfärg i äggmassan. Mängden färg/kakao beror på hur stark färg man vill ha på kakorna.
Fyll massan i spritspåse med cirka 10 mm slät tyll. Spritsa ut makronerna på en pappersklädd plåt.
Grädda ca 20 min i 160 grader varmluft. Låt makronerna svalna något.
Fyllning
Vispa samman tårtmousse med mjölk och outspädd saft. Vispa ca 2 min med elvisp.
Fyll moussen i en spritspåse och spritsa fyllningen på hälften av kakorna.
Lägg andra ihop med andra hälften av kakorna.