Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Macarons

Macarons är franska mandelmarängkakor som är jäättegoda! Man kan fylla dem med allt möjligt! De här är fyllda med marshmallowsfyllning och smörkräm. Det är bra att ha en våg när du bakar macarons.

Receptet på macarons kommer från www.miaohrn.wordpress.com

Matilda

Vote
(7)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 110 gram mandelmjöl (mal själv eller köp färdig i butiken)
  • 170 gram florsocker , ca 3 st
  • 90 gram äggvita
  • 2 msk socker
  • några droppar hushållsfärg
Smörkräm:
  • ca 100 gram mjukt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2-3 tsk saft, sylt, hushållsfärg, apelsinskal m.m. (Hade koncentrerad jordgubbssaft)
  1. Blanda mandeln med florsockret.

  2. Vispa äggvitan fluffig. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett ganska fast skum.

  3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda tills du har en jämn smet.

  4. Spritsa ut rundlar, stora som femkronor på två plåtar med bakplåtspapper. Låt de vila på plåten i ca 1 timme.

  5. Grädda dem på nedersta falsen i 125°c i ca 20 min.

  6. Lyft bort bakplåtspappret med dina macarons från plåten när de kommer ut ur ugnen så att de får svalna.

  7. Bred ut fyllning på en macaronhalva, lägg på en annan halva så att de blir dubbla kakor. Gör så med resten.

  8. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggulan och smaksättningen, rör om.