Ingredienser
Så gör du
- 110 g Dr. Oetker mandelspån
- 170 g florsocker
- 3 st äggvitor
- 2 msk strösocker
- ca 0,5 krm Dr. Oetker röd hushållsfärg
Chokladmousse:
- 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
- 2,5 dl mjölk
Mal mandeln till mandelmjöl.
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka. Häll ned strösockret i omgångar så det blir en toppig äggvita
Blanda försiktigt ned den malda mandeln, florsocker och vaniljsocker. Droppa i några droppar hushållsfärg i taget, till önskad nyans. Spritsa sedan ut smeten, på ett bakplåtspapper i en bakform, stora som 5-kronor.
Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min.
Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna och vila i 15 min. Blanda Dr. Oetker Tårtmousse med mjölk, och vispa till fast konsistens. Spritsa ut chokladmoussen på hälften av kak-halvorna. Tryck sedan ihop ena halvan med kräm med en halva utan kräm. Färdigt!