Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Macarons

Vote
(5)

Räcker till ca 10-12 st

Räcker till...

ca 10-12 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 110 g Dr. Oetker mandelspån
  • 170 g florsocker
  • 3 st äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • ca 0,5 krm Dr. Oetker röd hushållsfärg
Chokladmousse:
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • 2,5 dl mjölk
  • Mal mandeln till mandelmjöl.

    Sätt ugnen på 150 grader.

    Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka. Häll ned strösockret i omgångar så det blir en toppig äggvita

    Blanda försiktigt ned den malda mandeln, florsocker och vaniljsocker. Droppa i några droppar hushållsfärg i taget, till önskad nyans. Spritsa sedan ut smeten, på ett bakplåtspapper i en bakform, stora som 5-kronor.

    Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min.

    Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna och vila i 15 min. Blanda Dr. Oetker Tårtmousse med mjölk, och vispa till fast konsistens. Spritsa ut chokladmoussen på hälften av kak-halvorna. Tryck sedan ihop ena halvan med kräm med en halva utan kräm. Färdigt!