Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(25)

Macroner

De här ljuvliga macroner är som en marängbiskvi med smörkräm i :).

Josefinbakar

Vote
(25)

Räcker till ca 20 st macroner

Räcker till...

ca 20 st macroner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g fint malen mandel
  • 150 g florsocker
  • 120 g äggvitor uppdelat i 2 skålar
  • 35 g socker
  • 150 g socker till sockerlag
  • 50 g vatten till sockerlag
  • Smörkräm:
  • 100 g mjukt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Några droppar valfri hushållsfärg
  1. Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.
    Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning

  2. Blanda socker och vatten till sockerlagen låt koka tills temperaturen nått 118 grader på
    en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten.
    Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen.
    Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig,
    detta tar ca 10-15 minuter. Rör i 60g äggvita i mandel och florsockerblandningen.
    Tillsätt nu valfri färg eller ingen färg alls i mandelblandningen.

  3. Vänd i marängen och rör försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott.
    Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.
    Fyll en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt.
    Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan.
    Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
    Grädda macaroonerna i mitten av ugnen i 160 grader, ca 8-12 min.

  4. Gör smörkrämen: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
    Vispa ner äggulan.
    Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens
    Spritsa en klick smörkräm på macaronerna och lägg sedan ihop dem två och två.