Makroner
Recept på klassiska makroner med len smörkräm i mitten.
Räcker till 20-30 st
20-30 st
Ingredienser
Så gör du
- 100 g Dr. Oetker hackad mandel 2 påsar
- 3,5 dl florsocker
- 3 äggvitor rumstempererade
- 0,5 dl strösocker
- ev. 2 msk kakao eller 2 tsk Dr. Oetker hushållsfärg
Smörkräm
- 100 g smör
- 2,5 dl florsocker
- 4 msk vispgrädde
- 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljarom eller romarom
Chokladkräm
- 1 dl vispgrädde
- 100 g mörk choklad hackad
Kör mandel och florsocker i en matberedare till en jämn smet.
Vispa äggvitan luftig. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till en styv massa.Vänd försiktigt ned mandelsockret i äggviteskummet. Blanda samman allt.
Lägg massan i en spritspåse med ca 10 mm slät tyll. Spritsa ut små runda kakor på bakplåtsklätt papper.
Låt makronerna stå på plåten minst 20 min innan de gräddas.
Grädda i 160 grader ca 15 minuter.
Låt kakorna stå några min. innan de lossas från bakplåtspappret.
Para ihop kakorna efter storlek och låt dem svalna.
Smörkräm
Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm.
Smaksätt med vanilj eller romarom.
Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på hälften av makronerna.
Lägg samman dem två och två.
Förvara i stängd burk i kylskåp.
Chokladkräm
Koka upp grädden och häll den på chokladen.
Rör samman och låt svalna helt, gärna i kyl över natt.
Vispa upp krämen och lägg den i en spritspåse.
Spritsa ut krämen på hälften av makronerna och lägg samman dem två och två.
Förvara i stängd burk i kylskåp.