Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Makroner med hallontryffel

Små gulliga helt underbara kakor.

garfield

Vote

Räcker till 40 st

Räcker till...

40 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram Sötmandel skalad
  • 3 dl florsocker
  • 3 st äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • röd karamellfärg Ej nödvändigt
  • CHOKLADTRYFFEL
  • 100 gram hasselnötter
  • 100 gram Mörk choklad med Hallonsmak Ska vara mycket hallonsmak
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1. Sätt ugnen på 140 grader. Mal ner sötmandel till mjölet i en mandelkvarn eller matberedare. Blanda mjölet med florsocker.

    2. Vispa äggvitor och salt till ett fast skum i en väl rengjord bunke. Tillsätt strösocker och vispa på högsta hastighet till en fast maräng. Tillsätt eventuellt karamellfärg och blanda tills skummet är jämnt färgat.

    3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i marängen med en slickepott tills alla klumpar försvunnit. Marängen kommer nu att sjunka ihop.

    4. Lägg ut smörpapper på 2-3 bakplåtar. Fyll en sprits- eller plastpåse med marängsmeten. Klipp av en liten bit av ena hörnet på plastpåsen och spritsa ut smeten till toppiga, enkronorsstora makroner på bakplåtspappret. Se till att ha lite avstånd mellan varje makron.

    5. Låt makronerna vila på plåten i 20 minuter, tills ytan inte är kladdig längre.

    6. Grädda makronerna i cirka 15-20 minuter. De ska inte få färg. Ta ur plåtarna ur ugnen och dra undan smörpappret till ett galler så att makronerna svalnar. Låt dem ligga en halvtimme och torka, avlägsna sedan försiktigt från smörpappret så att inte bottnarna går sönder.

    7. Chokladtryffel: Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills de får lite färg. Lägg nötterna i en ren handduk och krama nötterna tills skalet släpper. Mal nötterna till ett grovt mjöl i en mandelkvarn eller en matberedare.

    8. Värm grädde och smör i en kastrull tills smöret smält. Ta bort kastrullen från plattan. Finhacka chokladen och rör ner den i gräddbladningen. Rör tills chokladen smält, blanda med hasselnötsmjölet och låt blandningen svalna.

    9. Bred på tryffeln på undersidan av en makron. Kläm ihop med en till makron. Förvaras i lufttät burk, gärna i kylen, och håller i 3-4 dagar.