Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Mandelmånar

Vote
(3)

Räcker till ca 50-60 st

Räcker till...

ca 50-60 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g mjukt smör
  • 1,75 dl florsocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 påsar Dr. Oetker hackad mandel (100 g)
  • 1 krm Dr. Oetker bittermandelarom
  • rivet skal från en väl tvättad citron
Dekoration:
  • florsocker
  1. Vispa smör och florsocker till en krämig massa. Använd elvisp och vispa ca 5 minuter.

  2. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, citronskal, hackad mandel och bittermandelarom. Blanda till en jämn deg som håller ihop.

  3. Låt degen vila ca 30 minuter i kylskåp.
    Sätt ugnen på 200 grader (180 grader varmluft).

  4. Dela degen i små bitar och forma varje del till en måne, ungefär så tjocka som ett lillfinger.
    Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  5. Grädda i 10-12 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna på galler och dekorera med florsocker.

  6. Förvaras i burk med tättslutande lock.