Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Mandelmusslor med vaniljmousse och grädde

Mandelmusslorna eller skalet kan man göra långt i förväg och fylla dem sen samma dag dem ska ätas. Bevara musslorna kallt i tättslutande burk bara och jag lovar dem klarar sig i flera veckor.

Vote
(1)

Räcker till 15 st

Räcker till...

15 st

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g mandelmjöl
  • 1 st ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 250 g rumstempererat smör
  • 7 dl vetemjöl
  • ev. några droppar mandel essens
Ingredienser fyllning:
  • 1 förp Dr. Oetker Tårtmousse
  • 2,5 dl mjölk (kan byta ut halva mängden mot grädde)
  • 2-3 dl vispgrädde att spritsa på (valfritt)
  1. Blanda alla ingredienser till en deg och ställ i kylskåpet för minst 1 timme.

    Sätt under tiden ugnen på 175 º.

    Ta en bit deg och tryck in i varje form, tryck upp mot kanterna. Grädda mellan 7-10 minuter.

    Låt svalna något innan du tar bort skalen från formarna. Ska lossna lätt utan att man behöver smörja formarna innan.

    Låt dem kallna helt innan du fyller dem med vaniljkräm eller annat du tycker om.

  2. Vaniljkräm:

    Här har jag använt Dr Oetker vaniljmousse, super snabbt och väldigt god. Förbered enligt anvisningarna på förpackningen men bytt ut hälften av mjölken mot grädde. 
    Spritsa moussen i mandelskalen i ett fint mönster.
    Vispa 2-3 dl grädde och dekorera med.