Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1253)

Maränger

Att göra maränger är verkligen ingen konst, men det är så mycket trevligare att bjuda på hembakade maränger än de trista köpemarängerna. Väl värt det lilla besväret alltså! Så här gör jag mina.

Marängerna blir frasiga och en aning sega i mitten, precis som jag vill ha dem. Man kan ju torka dem längre i ugnen om man vill ha dem smuliga snarare än sega.

onlythegoodnotes

Vote
(1253)

Räcker till 60 små maränger

Räcker till...

60 små maränger

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 krm ättika
  1. Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken, för då blir det ingen maräng.

  2. Vispa kraftigt med elvisp tills ett fast skum uppstår, ca 2 min.

  3. Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.

  4. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.

  5. Överkurs: färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger

  6. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på pappersklädda plåtar (det går åt 2 plåtar). Jag gillar att göra små maränger och då blir det ca 60 st av den här smeten. Man kan också klicka ut smeten med tesked, men då blir de såklart inte lika fina. :)

  7. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek. Plocka ut en maräng och smaka på innan du tar ut resten, det är så trist om de är blöta i mitten.