Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(284)

Maränger av äggula

Det händer att man står där med äggulor som man inte vet vad man ska göra med. Ett enkelt recept på äggulemaränger. Smakar som Skånsk Spettekaka

Suddagumman

Vote
(284)

Räcker till 25-35 st Äggulemaränger

Räcker till...

25-35 st Äggulemaränger

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ,st äggulor
  • 1 msk vatten
  • 4 dl florsocker
  • 1/4 ´tsk Hjorthornssalt
  • 1 ´tsk vaniljsocker
  1. 150 grader i 20 min

  2. Vispa samman äggulorna och vattnet. Tillsätt socker. 

  3. Vispa kraftigt tills massan är mycket tjock, ljus och porös. Tillsätt hjorthornssalt och vaniljsocker. Vispa och gör marängprovet 

  4. Kan med fördel garneras med kristyr