Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Maränger i pastell

Recept på härligt pastellfärgade maränger doppade i strössel. Goda att äta som de är eller som tillbehör till glass. 

Vote
(3)

Räcker till ca 50 st

Räcker till...

ca 50 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk citronsaft
  • efter smak Dr. Oetker Gelfärger
  • 200 g vit choklad
  • Dr. Oetker dekorationsströssel exempelvis Summer 4-fack
  • Sätt ugnen på 125 grader.

    Vispa äggvitorna och saltet styvt i en ren och torr bunke.

    Tillsätt gradvis socker och citronsaft. Dela äggsmeten i olika delar och färga med gelfärg.

    Börja med någon enstaka droppe färg och blanda då det inte behövs mycket färg för att skapa pastelltoner. Spritsa maränger med lite mellanrum emellan på en bakplåtspappersklädd plåt.

    Grädda plåten i mitten av ugnen i ca 45 minuter.  Marängerna är färdiggräddade då de släpper lätt från pappret. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar tills den kallnat. Lossa marängerna från pappret.

    Smält vit choklad i micron eller gör ett vattenbad. Häll ut strössel i skålar.

    Doppa botten av marängerna i vit choklad och sedan i strössel. Låt stelna.

    Förvara de färdiga marängerna i en lufttät burk med lock.