Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Maränger med syrlig topping

Söta maränger i pastelliga färger, är både goda att äta och så fina att ha framme i vackra glasburkar. Hemgjorda maränger är verkligen något som skiljer sig otroligt mycket från köpta!För att piffa till de söta marängerna så har vi toppat med krossade frystorkade bär, så härlig kombination mellan sött och syrligt!

Fler läckra recept och tips hittar du på  diysweden.se

Vote
(2)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 7 st äggvitor
  • 5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång (valfritt, man kan ta vaniljsocker, men marängerna är jättegoda ändå)
  • karamellfärg Oetker
  • frystorkade bär Oetker
  1. Värm ugnen till 100 grader.

  2. Blanda alla ingredienserna i en värmetålig skål.

  3. Koka upp vatten i en kastrull.

  4. Sätt skålen över kokande vatten.

  5. Vispa för hand i ca 4 minuter, eller tills sockret har löst sig.

  6. Häll blandningen i en hushållsassistenten och vispa i ca 7 minuter till skålen inte längre känns varm.

  7. Dela smeten och droppa i någon droppe karamellfärg i varje skål.

  8. Häll smeten i en spritspåse med valfri topp. Spritsa.

  9. Mortla de frystorkade bären, jag använde krossade jordgubbar till den rosa marängsmeten, och blåbär till den ljusblå smeten.

  10. Grädda i ca 1 timme i ugnen. Stäng därefter av ugnen och låt dem stå kvar i ugnen i minst 1 timme till.