Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Marängrosor

Med Dr. Oetkers marängmix bakar du perfekta maränger gång på gång. Söta marängrosor på pinne passar fint som tårtdekoration eller varför inte sätta i en vas på bordet.
Vote
(19)

Räcker till 16-20 st beroende på storlek

Räcker till...

16-20 st beroende på storlek

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

 • fp Dr. Oetker Perfect Meringues
 • 0,75 dl vatten
 • Dr. Oetker gelfärger; rosa, röd och grön efter behov
 • Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls efter behov
 1. Du behöver: 16-20 klubbpinnar i papper eller trä - alternativt papperssugrör 3 st spritspåsar 1 st liten bladtyll 1 st liten stjärntyll 1 st större stängd stjärntyll
 2. Sätt ugnen på 100 °C varmluft. Det är vktigt att ugnen inte blir varmare, då riskerar dekorationen att smälta. Du kan eventuellt sätta ugnen på 90 ºC och grädda marängerna lite längre för att vara på den säkra sidan.
 3. Häll påsens innehåll i en stor skål och tillsätt vatten. Vispa först en kort stund på låg hastighet och därefter på högsta hastighet i 3 minuter tills marängen är luftig och seg.
 4. Fördela 4 skedar marängsmet i 2 separata skålar och färga den ena röd och den andra grön. Lägg den röda smeten i en spritspåse med liten stjärntyll. Den gröna marängsmeten lägger du i en spritspåse med bladtyll.
 5. Färga resterande marängsmet rosa. Lägg i en spritspåse med stängd stjärntyll. Spritsa rosor på en bakpappersklädd plåt. Börja med en liten cirkel i mitten av rosen och arbeta dig utåt i en spiral till önskad storlek. Glöm inte att lämna plats för pinnarna. Tycker du det är svårt att få rosorna jämnstora kan du rita cirklar på bakplåtspappret som en hjälp.
 6. Sätt en pinne eller sugrör i varje ros.
 7. Spritsa med den gröna marängen två små blad på varje ros. Spritsa därefter med den röda marängen en liten ros så att den täcker området där de bägge bladen möts. Sätt en liten Chocolate Silver Pearl på bladen vid den lilla rosen.
 8. Grädda marängerna i ugnen i 60-80 minuter tills marängerna har torkat helt. Tiden kan variera något beroende på hur stora rosor du har gjort.