Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Maries Chokladbiskvier

Jättegoda biskvier som tyvärr inte blir kvar länge i kylskåpet....

Vote
(13)

Räcker till 20-25 st

Räcker till...

20-25 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g sötmandel
  • 2 st äggvitor
  • 3,5 dl florsocker
Fyllning
  • 200 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 4 msk kakao
Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 msk olja
  • Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln, blanda med florsockret. Vispa vitorna till hårt skum och för ner i blandningen.

    Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta till lite. Grädda i 10 min. Lossa kakorna och låt kallna.

    Blanda ingredienserna till fyllningen och rör till en smidig kräm. Bred den på kakornas bottensida. Ställ in i kylen.

    Smält blockchokladen i vattenbad tillsammans med oljan. Pensla översidan med chokladen. Förvara dem kallt.