Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Maries Chokladbiskvier
Jättegoda biskvier som tyvärr inte blir kvar länge i kylskåpet....
Räcker till 20-25 st
Räcker till...
20-25 st
Ingredienser
Så gör du
- 200 g sötmandel
- 2 st äggvitor
- 3,5 dl florsocker
Fyllning
- 200 g smör
- 3 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st äggulor
- 4 msk kakao
Garnering
- 200 g mörk blockchoklad
- 2 msk olja
Sätt ugnen på 200 grader. Mal mandeln, blanda med florsockret. Vispa vitorna till hårt skum och för ner i blandningen.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper och platta till lite. Grädda i 10 min. Lossa kakorna och låt kallna.
Blanda ingredienserna till fyllningen och rör till en smidig kräm. Bred den på kakornas bottensida. Ställ in i kylen.
Smält blockchokladen i vattenbad tillsammans med oljan. Pensla översidan med chokladen. Förvara dem kallt.