Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Mascarponebollar med digestivekex och kokos

Idag ska jag visa er ett recept som går på bara några minuter och är enligt mig ett perfekt bjudfika när tiden inte räcker till. Dessa bollarna är gjorda på fint krossade digestivekex, krämig mascarponeost och lite florsocker. Det är allt! Jag provade också att frysa dem vilket fungerade utmärkt. Så bra va? 

 

Vote
(14)

Räcker till 12 st bollar

Räcker till...

12 st bollar

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g mascarpone
  • 12 st digestivekex
  • 3 msk florsocker
  • kokosflingor
  • färska hallon valfritt
  1. Börja med att krossa digestivekexen till ett fint smul. Därefter blandar du samman mascarponeosten, kexen och florsockret i en bunke. 

  2. Rulla smeten, med lätt fuktade händer,  till 12 stycken bollar och rulla dem i kokosflingor. Ställ in dem i kylskåpet för att "sätta" sig lite, i minst 30 minuter.