Millas Hallongrottor!
Detta är mitt egna recept på hallongrottor.. Smakar precis som på konditoriet!! Du kan lätt byta ut sylten mot din favorit eller tex blåbärsylt, hjortonsylt!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 14-40 st Hallongrottor
ca 14-40 st Hallongrottor
Ingredienser
Så gör du
- 250 gram smör
- 1 deciliter socker ekologisk
- 1 deciliter marsanpulver ej kokmarsan
- 1 tesked bakpulver
- 4,5 deciliter vetemjöl ekologisk
Garnering
- hallonsylt
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ta fram smöret så det är rumstempurerat, tillsätt sockret och rör om lite. Häll i marsanpulvret och blanda bakpulvret med vetemjölet och häll ner det i smörblandingen. rör om tills det är den deg som är smidig.
Rulla till bollar vill man ha stora så tar man muffinsformar, vill man ha flera små hallongrottor tar man småkaksformar eller tryffelformar.
Tryck sedan ett hål i varje bulle så det blir ett fint hål att stoppa hallonsylten i.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svala och ta en tugga och dröm dig bort!