Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(45)

Mördegshjärtan med chokladrippel

Baka söta hjärtkakor till Alla hjärtans dag - varför inte packa dem fint och ge bort i present?

baka.se

Vote
(45)

Räcker till ca 25 st kakor beroende på hur stora mått man använder

Räcker till...

ca 25 st kakor beroende på hur stora mått man använder

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g smör
  • 100 g farinsocker (1,1 dl)
  • 100 g florsocker (1,75 dl)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 450 g mjöl (ca 8 dl) Vill du göra chokladhjärtan så byter du ut 50 g vetemjöl mot 50 g kakao
  • 0,5 tsk salt
  • 2 st ägg (L)
  • 200 g mörk choklad
  • strössel till dekoration
  1. Sätt ugnen på 175°c.
  2. Blanda ihop smör och samtliga torrvaror i en matberedare tillsätt sedan ett ägg åt gången så att degen precis går ihop. Den här typen av degar skall bearbetas så lite som möjligt för att få spröda kakor.
  3. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper och kyl ca 1h ( eller mer).
  4. Kavla så att du har en ca 0,5 cm tjock degplatta. Stansa ut hjärtan och lägg på bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda I ca 15-20 min.. Låt svalna och dekorera sedan med smält choklad och strössel.