Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Mördegskakor

Standardrecept på mördegskakor med tre olika smaksättningsförslag.

Vill du inte baka ut kakorna direkt går det bra att frysa in mördegen.

Vote
(7)

Räcker till ca 50 st kakor

Räcker till...

ca 50 st kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör rumstempererat
  • 0,5 dl socker
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 msk kallt vatten
Smaksättning 1
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Smaksättning 2
  • några droppar Dr. Oetker bittermandelarom
Smaksättning 3
  • 1 st äggvita uppvispad
  • Dr. Oetker Golden perlini pensla kakorna med äggvitan och strö över strössel innan gräddning
  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och ev. smaksättning.

  2. Nyp ihop ingredienserna med fingertopparna så snabbt som möjligt.

  3. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Forma till två rullar som får vila en timme i kylen.

  4. Skär degen i 1/2- cm tjocka skivor och lägg på plåt.

  5. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.