Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(18)

Nallebjörnskakor

Gulliga chokladkakor, som kräver lite extra jobb, men det är väl värt mödan och inte så svårt som det ser ut!

NyTinat

Vote
(18)

Räcker till 20 st

Räcker till...

20 st

Ingredienser

Så gör du

Ljus deg
  • 100 gram smör
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
Mörk deg
  • 100 gram smör
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk kakao
Dekoration
  • Bruna non stop
  1. Sätt ugnen på 175°C

  2. Blanda ihop ingredienserna till de båda degarna

    Kavla ut ca 2/3 varje deg till en ca 5 mm tjock platta (går lättast mellan två bakplåtspapper)

  3. Ta ut runda kakor ca 7 cm i diameter (ett stort glas kan fungera som mått)

    Ta ett mindre mått ca 3-4 cm i diameter och stansa ut nospartier ur varje kaka
    Byt plats på nosarna så ljus kaka får mörk nos och tvärt om

  4. Kavla ut resten av degen och ta ut små runda kakor med samma mått som nosdelarna
    Dela dem på mitten och fäst som öron på nallens huvud

  5. Markera munnen med en kniv och sätt dit non stop som nos och ögon
    Gör fler nallar tills degen är slut

  6. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min

  7. Om öronen inte vill sitta kvar ordentligt efter gräddningen kan de limmas fast med lite smält choklad