Nallebjörnskakor
Gulliga chokladkakor, som kräver lite extra jobb, men det är väl värt mödan och inte så svårt som det ser ut!
Räcker till 20 st
20 st
Ingredienser
Så gör du
Ljus deg
- 100 gram smör
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
Mörk deg
- 100 gram smör
- 2 1/4 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker
- 2 msk kakao
Dekoration
- Bruna non stop
Sätt ugnen på 175°C
Blanda ihop ingredienserna till de båda degarna
Kavla ut ca 2/3 varje deg till en ca 5 mm tjock platta (går lättast mellan två bakplåtspapper)
Ta ut runda kakor ca 7 cm i diameter (ett stort glas kan fungera som mått)
Ta ett mindre mått ca 3-4 cm i diameter och stansa ut nospartier ur varje kaka
Byt plats på nosarna så ljus kaka får mörk nos och tvärt omKavla ut resten av degen och ta ut små runda kakor med samma mått som nosdelarna
Dela dem på mitten och fäst som öron på nallens huvudMarkera munnen med en kniv och sätt dit non stop som nos och ögon
Gör fler nallar tills degen är slutGrädda mitt i ugnen i ca 10 min
Om öronen inte vill sitta kvar ordentligt efter gräddningen kan de limmas fast med lite smält choklad