Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Nötmaränger med choklad
En perfekt avslutning på julmiddagen.
De är så goda att det är svårt att bara ta en.
Foto: Frida Wismar
Räcker till 10 stora / 20 små maränger
Räcker till...
10 stora / 20 små maränger
Ingredienser
Så gör du
- 3 äggvitor
- 1 ½ dl Risenta rårörsocker
- 4 - 5 droppar ättika
- 2 msk kakao
- 1 påse Risenta nötmix
Sätt ugnen på 125°.
Vispa äggvitorna tillsammans med rårörsocker till hårt skum.
Grovhacka Nötmixen.
Dela upp äggsmeten i två skålar.
Rör ned kakaon i den ena och Nötmixen i den andra.
Vänd sedan ner kakaosmeten i nötsmeten och blanda ytterst lite.
Klicka ut smeten med en liten sked till maränger på plåtar täckta med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 1-1 1/2 timme. Marängerna är klara när de lossnar från plåten.