Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Nötmaränger med choklad

En perfekt avslutning på julmiddagen.
De är så goda att det är svårt att bara ta en.

Foto: Frida Wismar

Vote
(7)

Räcker till 10 stora / 20 små maränger

Räcker till...

10 stora / 20 små maränger

Kategorier
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

  • 3 äggvitor
  • 1 ½ dl Risenta rårörsocker
  • 4 - 5 droppar ättika
  • 2 msk kakao
  • 1 påse Risenta nötmix
  1. Sätt ugnen på 125°.

  2. Vispa äggvitorna tillsammans med rårörsocker till hårt skum.

  3. Grovhacka Nötmixen.

  4. Dela upp äggsmeten i två skålar.

  5. Rör ned kakaon i den ena och Nötmixen i den andra.

  6. Vänd sedan ner kakaosmeten i nötsmeten och blanda ytterst lite.

  7. Klicka ut smeten med en liten sked till maränger på plåtar täckta med bakplåtspapper.

  8. Grädda i mitten av ugnen ca 1-1 1/2 timme. Marängerna är klara när de lossnar från plåten.