Nutella biskvi
Biskvier är en klassiker som kan smaksättas med det mesta!
Dessa är en riktigt höjdare som måste provas att göra!:-)
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 25 st
25 st
Ingredienser
Så gör du
- 300 gram mandelmassa
- ½ dl socker
- 1 äggvita ett stort ägg eller 2 små
- 150 gram rumsvarm smör
- 1 äggula
- 2 ½ dl florsocker
- 3/4 dl Nutella alla ingredienserna måste vara rumsvarma annars kan krämen skära sig
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker.
Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt svalna helt.
Rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen. Doppa sedan i botten och doppa dem i chokladen , och ställ svalt så att chokladen stelnar.