Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Nutter-Butter Cookies

Otroligt smaskiga jordnötssmörskakor!

Karoleen

Vote
(5)

Räcker till 60 st Småkakor

Räcker till...

60 st Småkakor

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 220 g vetemjöl
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 170 g Jordsnötssmör Creamy eller Chunky, spelar ingen roll.
  • 250 g farinsocker
  • 3 matskedar mjölk
  • 1 matsked Vaniljextrakt
  • 1 st ägg
  • 115 g smör
  1. Sikta ihop mjöl, salt och bikarbonat. Ställ vid sidan av.

  2. Vispa ihop jordnötssmör, rumstempererat smör, farin socker, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt ägget och fortsätt att vispa.

  3. Tillsätt mjölblandningen i små satser.  Och vispa ihop till en semi-kladdig deg.

  4. Rulla små bollar, ca en 10 kronas storlek. Rulla bollarna i vanligt socker. Lägg på en bakpappers beklädd plåt. Lämna ca 5 cm mellan bollar, ca 20 bollar på varje plåt. Doppa en gaffel i sockret och tryck försiktigt ner bollarna i ett rutigt mönster.

  5. Grädda i 190 C, i mitten i ca 7 min. Låt svalna 2 minuter på plåt. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna. 

  6. Förvara i lufttät burk eller lägg i frysen och ta fram några minuter innan du behöver dem.