Nutter-Butter Cookies
Otroligt smaskiga jordnötssmörskakor!
Räcker till 60 st Småkakor
60 st Småkakor
Ingredienser
Så gör du
- 220 g vetemjöl
- 3/4 tsk salt
- 3/4 tsk bikarbonat
- 170 g Jordsnötssmör Creamy eller Chunky, spelar ingen roll.
- 250 g farinsocker
- 3 matskedar mjölk
- 1 matsked Vaniljextrakt
- 1 st ägg
- 115 g smör
Sikta ihop mjöl, salt och bikarbonat. Ställ vid sidan av.
Vispa ihop jordnötssmör, rumstempererat smör, farin socker, mjölk och vaniljextrakt. Tillsätt ägget och fortsätt att vispa.
Tillsätt mjölblandningen i små satser. Och vispa ihop till en semi-kladdig deg.
Rulla små bollar, ca en 10 kronas storlek. Rulla bollarna i vanligt socker. Lägg på en bakpappers beklädd plåt. Lämna ca 5 cm mellan bollar, ca 20 bollar på varje plåt. Doppa en gaffel i sockret och tryck försiktigt ner bollarna i ett rutigt mönster.
Grädda i 190 C, i mitten i ca 7 min. Låt svalna 2 minuter på plåt. Lägg kakorna på ett galler och låt svalna.
Förvara i lufttät burk eller lägg i frysen och ta fram några minuter innan du behöver dem.