Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Påskägg

Recept på smaskig småkaka som toppas med choklad och Nonstop.

Vote
(7)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör eller margarin
  • 1,25 dl socker
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 200 g hackad mörk blockchoklad
Dekoration
  • 100 g blockchoklad
  • 1 påse Nonstop
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Rör smör eller margarin och socker mjukt. Vispa i äggen ett åt gången.

  3. Rör ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i degen och blanda sedan i hackad blockchoklad.

  4. Forma degen med en dessertsked till ovala äggformade kakor och placera dem på en bakplåt med bakpapper.

  5. Grädda i 200 grader i ca 12 min. Låt kakorna svalna efter gräddning.

  6. Smält blockchoklad i mikro eller över vattenbad.

  7. Pensla eller skeda chokladen över kakorna. Dekorera därefter med Nonstop.