Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Påskkakor med glasyr

Färgglada kex i form av små påskägg med glasyr. Perfekta till påskbuffén eller varför inte baka och ge bort i present?

Vote
(5)

Räcker till ca 14 kakor

Räcker till...

ca 14 kakor

Kategorier
Recepttyp Småkakor
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g vetemjöl
  • 100 g mandelmjöl
  • 50 g florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 150 g kallt smör
  • 1 st äggula stlk M
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Glasyr
  • 300 g florsocker
  • 5 msk hett vatten
  • Dr. Oetker gelfärg blå, gul, grön, röd)
Dekoration
  • Dr. Oetker dekorationsglasyr
  • Dr. Oetker Minipearls eller annan dekorationsströssel
Dekoration
  1. Glasera kakorna. Börja med att rita konturerna. Fyll sedan i med glasyr mot mitten. Använd en liten spatel eller tandpetare för att jämna till glasyren.

  2. Fäst dekorationspärlor när glasyren fortfarande är mjuk. Använd dekorationsglasyr för att rita mönster.

Kex:
  1. Förbered degen på bänken eller i en skål. Tillsätt ingredienserna en i taget. Knåda degen för hand. Klä degen i folie och låt vila i kylskåpet 45 minuter.

  2. Kavla degen på en mjölad yta till en tjocklek på ca 5 mm. Stansa kexen med kakstans och placera kakorna på bakpappersklädd plåt.

  3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 180 grader, cirka 12 minuter.

Glasyr:
  • Blanda siktat florsocker och vatten. Dela smeten i fyra delar och färga med gelfärg till önskad nyans. Fördela de glasyrerna i spritspåsar (om du inte har färdiga kan du vika strutar av  bakpapper).