Påskkakor med glasyr
Färgglada kex i form av små påskägg med glasyr. Perfekta till påskbuffén eller varför inte baka och ge bort i present?
Räcker till ca 14 kakor
ca 14 kakor
Ingredienser
Så gör du
- 200 g vetemjöl
- 100 g mandelmjöl
- 50 g florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 150 g kallt smör
- 1 st äggula stlk M
- 1 msk vatten
- 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Glasyr
- 300 g florsocker
- 5 msk hett vatten
- Dr. Oetker gelfärg blå, gul, grön, röd)
Dekoration
- Dr. Oetker dekorationsglasyr
- Dr. Oetker Minipearls eller annan dekorationsströssel
Dekoration
Glasera kakorna. Börja med att rita konturerna. Fyll sedan i med glasyr mot mitten. Använd en liten spatel eller tandpetare för att jämna till glasyren.
Fäst dekorationspärlor när glasyren fortfarande är mjuk. Använd dekorationsglasyr för att rita mönster.
Kex:
Förbered degen på bänken eller i en skål. Tillsätt ingredienserna en i taget. Knåda degen för hand. Klä degen i folie och låt vila i kylskåpet 45 minuter.
Kavla degen på en mjölad yta till en tjocklek på ca 5 mm. Stansa kexen med kakstans och placera kakorna på bakpappersklädd plåt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 180 grader, cirka 12 minuter.
Glasyr:
Blanda siktat florsocker och vatten. Dela smeten i fyra delar och färga med gelfärg till önskad nyans. Fördela de glasyrerna i spritspåsar (om du inte har färdiga kan du vika strutar av bakpapper).