Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Pastellfärgade maränger

Fantastiska, frasiga maränger i vårens färger!

bakebelieve

Vote
(9)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st äggvitor rumstempererade
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett vitt skum. Tillsätt strösockret, lite i taget, till en vit tjock maräng. Blanda ner florsocker och vaniljsocker och rör tills det blandats helt. Testa att hålla bunken över huvudet, och kontrollera att marängen är helt fast och inte rör sig.

    Dela marängen i tre bunkar. Färga till valfri färg, använd gärna pastafärger och inte hushållsfärgerna från affären. Detta då en pastafärg inte är rinnig och lös, en sådan färg kan förstöra marängen.

    Sätt olika tyllar på spritspåsar och fyll med din marängsmet. Spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper.

    Har din ugn varmluftsfunktion är det lättast att grädda marängerna, då kan du grädda flera plåtar samtidigt. Med detta recept får jag ut två plåtar maränger och gräddar dem tillsammans.

    Sätt ugnen på 130grader varmluft, eller 150grader för vanlig ugn.

    Grädda marängerna ett par minuter, cirka 3, och sänk därefter värmen till 90, alternativ 100 grader (vanlig ugn). Grädda i ytterligare 45 minuter.

    Slå av ugnen och låt marängerna torka på eftervärme i ytterligare 20 min.

    Njut av frasiga, pastellmaränger!

    http://Bakebelieve.blogg.se