Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Pepparkakor

Tips:

Pepparkakorna kan förvaras i plastburk eller plåtburk med lock i 1-2 månader i rumstemperatur eller svalare. De kan också frysas, då håller de sig 3-6 månader.

 

Fenix

Vote
(10)

Räcker till 15 st beroende på strl..

Räcker till...

15 st beroende på strl..

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 300 gram smör
  • 5 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk ingefära malen
  • 2 msk kanel malen
  • 1 msk kryddnejlikor malen
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl vatten
  • 15 dl vetemjöl
  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp när du gör pepparkaksdegen.

  2. Rör sedan ner ingefära, kanel, kryddnejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du inte elvisp - knåda då in mjölet i degen på ett bakbord.

  3. Låt degen ligga i kylskåp minst 1 dygn insvept i folie.

    Tag fram en bit i taget av degen och kavla ut den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.

  4. Kavla ut pepparkaksdegen tunt och använd pepparkaksformar

  5. Lägg pepparkakorna på en smord plåt (eller använd bakplåtspapper) och grädda dem därefter i ugnen.