Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(6)

Pepparkaks whoopie pies

Jättegoda, lättbakade och juliga kakor. Påminner om makaroons men så mycket enklare att baka.

Kaksmulan

Vote
(6)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 20 st dubbla kakor

Räcker till...

20 st dubbla kakor

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 ägg rumsvarmt
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl mjölk
Frosting
  • 60 g smör mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk förskpressad citron saft + rivet skal
  • 100 g philadelpiaost
  1. Vispa smör och socker till en fluffig smet. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
    Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

  2. Gör frostingen; Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. När kakorna kallnat helt breder du på ett lager frostin på en kaka och trycker dit en annan ovanpå. Pudra över lite kanel om du vill.

    Förvaras svalt.