Pepparkaks whoopie pies
Jättegoda, lättbakade och juliga kakor. Påminner om makaroons men så mycket enklare att baka.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 20 st dubbla kakor
20 st dubbla kakor
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör rumsvarmt
- 1 1/4 dl socker
- 1 ägg rumsvarmt
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk salt
- 1/2 dl mjölk
Frosting
- 60 g smör mjukt
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk förskpressad citron saft + rivet skal
- 100 g philadelpiaost
Vispa smör och socker till en fluffig smet. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.Gör frostingen; Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. När kakorna kallnat helt breder du på ett lager frostin på en kaka och trycker dit en annan ovanpå. Pudra över lite kanel om du vill.
Förvaras svalt.