Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Pepparkaksbiscotti

Jättegoda skorpor med smak av pepparkaka.

Passar bra i en liten burk eller cellofanpåse som värdinnegåva.

sarahbakar

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 40 st Cirka

Räcker till...

40 st Cirka

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2 tsk ingefära Malen
  • 2 tsk kanel Malen
  • ½ tsk Kryddnejlika Malen
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  1. Sätt ugnen på 175˚.

    Rör smör och socker poröst.

    Tillsätt ägg ett i taget.  

    Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeter.

    Arbeta ihop till en slät deg.

     

  2. Rulla ut till tre längder, lägg på smord plåt eller använd bakplåtspapper.

    Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.

  3. Ta ut plåten och stäng av värmen.

    Skär längderna i sneda bitar, ca 2 ca breda.

    Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt stå i eftervärmen tills de är torra och knapriga.