Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pepparkaksbiscotti
Jättegoda skorpor med smak av pepparkaka.
Passar bra i en liten burk eller cellofanpåse som värdinnegåva.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 40 st Cirka
Räcker till...
40 st Cirka
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Näringsvärde
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 100 g smör eller margarin
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 7-8 dl vetemjöl
- 2 tsk ingefära Malen
- 2 tsk kanel Malen
- ½ tsk Kryddnejlika Malen
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk salt
Sätt ugnen på 175˚.
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägg ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeter.
Arbeta ihop till en slät deg.
Rulla ut till tre längder, lägg på smord plåt eller använd bakplåtspapper.
Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen.
Ta ut plåten och stäng av värmen.
Skär längderna i sneda bitar, ca 2 ca breda.
Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt stå i eftervärmen tills de är torra och knapriga.