Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Pepparkaksdeg

Om du har tid så vill vi verkligen slå ett slag för att göra din egna pepparkaksdeg. Pepparkakorna riktigt smälter i munnen! Detta är ett recept på pepparkaksdeg som räcker när hela familjen ska baka tillsammans. Vill du göra en mindre sats så halverar du bara receptet.

baka.se

Vote
(10)

Räcker till 300-400 st normalstora pepparkakor

Räcker till...

300-400 st normalstora pepparkakor

Ingredienser

Så gör du

  • 500 g smör
  • 800 g strösocker
  • 250 g ljus sirap
  • 1/3 dl vatten
  • 1 msk pomeransskal
  • 1 msk ingefära malen
  • 1 msk kanel malen
  • 1 msk kryddnejlikor
  • 3 tsk bikarbonat strukna
  • 1300 g vetemjöl till degen
  • 500 g vetemjöl till utbakning
  1. Smält smöret. Blanda i alla kryddor (inte Bikarbonat), rör om så allt blir varmt, får inte koka! Låt det sen svalna. Blanda i ca 1,3 kg mjöl och Bikarbonat och rör till en fast deg.
  2. Låt stå över natten (minst, kan stå 1-2 dygn innan utbakning).
  3. Ta lagom stora bitar av degen, rulla ut på rejält mjölat bakbord och tryck ut valfria pepparkaksfigurer. Grädda i ugnen, 175-200 grader (tills de fått fin färg, ca 5-7 min). Tunnare pepparkakor blir färdiga fortare, än om du kavlat dem lite tjockare.
  4. Förvara pepparkakorna i tätslutande burk.